Γκέι παπάς διαμαρτύρεται γιατί δεν του δίνουν άδεια γάμου!

Στη σύλληψη ενός γκέι ιεροκήρυκα, από το Κεντάκι, αλλά και του συντρόφου, προχώρησε η αστυνομία της περιοχής, καθώς αρνούνταν να εγκαταλείψουν το γραφείο της γραμματέα της κομητείας.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο άνδρες έσπευσαν στο αρμόδιο γραφείο για να εξασφαλίσουν την άδεια του γάμου τους, αν και γνώριζαν εξαρχής ότι θα απορριφθεί. Οι γάμοι ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φίλου έχουν τεθεί εκτός του νόμου στο Κεντάκι από το 2004, έπειτα από τροποποίηση του Συντάγματος.

Το ζευγάρι, για να διαμαρτυρηθεί έκανε… κατάληψη του γραφείου της γραμματείας. Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη, με τους αξιωματικούς της αστυνομίας να καταφθάνουν έτοιμοι να τους συλλάβουν με την κατηγορία της καταπάτησης δημόσιας περιουσίας.

Ο παπάς, Maurice ‘Bojangles’ Blanchard, δήλωσε: «Ήταν πνευματική μου υποχρέωση να μείνω και να διαμαρτυρώ. Αν και δέχθηκα πρόταση από την αστυνομία να εγκαταλείψω το κτίριο με τη θέληση μου και να μην συλληφθώ, εγώ δεν το έκανα».

«Αν δεν δράσουμε, είμαστε όλοι συνένοχοι στην ίδια μας τη διάκριση σε σχέση με τους ετεροφυλόφιλους. Πρέπει να αντισταθούμε» είναι το μήνυμα που έστειλε ο… προχωρημένος παπάς.